Конкурси и фестивали


Национален конкурс за изработка на кукла под надслов „В очакване на Коледа“.

  • повече информация можете да получите от тук

Международен форум “Investing in Europe’s Transformers”

JA Bulgaria Ви кани на международния форум “Investing in Europe’s Transformers”. С този форум JA Bulgaria отбелязва 20-годишнината си в България и отправя поглед към бъдещето с въпроси като „Каква е новата Европа, към която се стремим?“, „В какъв свят искаме да живеем“ и др.

Чрез три панелни сесии събитието ще представи примери на успешни образователни подходи, необходими за адресирането на новите социални, икономически, културни, политически, екологични и технологични предизвикателства, пред които Европа е изправена. Лидери на мнение от сферата на държавното управление, бизнеса и медиите ще очертаят новите тенденции и решения с фокус върху значението на „човешкия фактор“ и необходимостта от инвестиции в личното развитие на всеки човек.


Национална ученическа конференция на тема „140 години от Руско-турската война 1877-1878 година“


XXVI  Математически турнир „Иван Салабашев“


Национален конкурс „Мила родино“


Конкурс: Рисувам за децата на Европа

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз от началото на  2018 година е важен за страната ни политически акт, който очертава нови хоризонти за развитие и утвърждаване положителния образ и авторитета на страната ни като член на Европейския съюз (ЕС).

Във връзка с това Министерството на образованието и науката счита, че приобщаването на училищата към целите на Комуникационната стратегия на РБ за ЕС може да допринесе за по-доброто запознаване на учениците с предстоящото Българско председателство на ЕС през 20І8 г.

За изпълнение на целта за повишаване на информираността на българските граждани относно ролята и функциите на европейските институции, както и относно приоритетни въпроси от дневния ред на ЕС, за децата от подготвителните групи и за учениците от началния  етап на основно образование във всяка детска градина и училище ще бъде проведен конкурс на тема: Рисувам за децата на Европа.

Номинираните от областите комисии детски рисунки ще участват в националния кръг и ще се използват при провеждане на културни събития по време на Председателството.


Обявен е конкурс за 10 стипендии по програмата „Opportunity Funds – Bulgaria“ на Комисията Фулбрайт. Повече информация можете да получите от тук.


За поредна година ПГПАЕ „Гео Милев”, Бургас заедно с Мария Мутафчиева (вокалист и автор на песните на Мери Бойс Бенд) и издателска къща „Знаци“, обявяват Национален поетичен конкурс с името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“ за ученици  от VII до XII клас включително в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“. Всичко за конкурса може да видите на  http://mary.gpaeburgas.org/. Регламентът на конкурса можете да видите тук.


Първа езикова гимназия – гр. Варна и Регионално управление на образованието – гр. Варна организират национален исторически конкурс и конференция на тема „180 г. от рождението на Васил Левски“. Повече информация за конкурса можете да получите от тук.


Тази година за втори път Фондация „Благотворител“ организира конкурс за благотворителна инициатива на ученици от 8-ми до 12-клас от всички училища в страната. Срокът за кандидатстване е 31 октомври 2017 г. Повече информация, формуляр за кандидатстване и плакат за училището можете да видите тук.


Ден на отворените врати по проект EEOBSS – повече информация можете да видите тук.


Статут и Заявка за участие в Националния конкурс  за поезия, проза и песен  „Поезия и песен на Балкана“,  организиран от Община Дряново и НЧ „Развитие-1869“. Конкурсът ще се проведе  на 18 и 19 октомври в гр. Дряново.

Национален ученически канкурс „Посланици на здравето“ се провежда по инициатива на Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК), Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).

Прессъобщение за конкурса

Регламент на конкурса

Формуляр I фаза

Формуляр II фаза

 

Вашият коментар