Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“

Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“   със съдействието на община Варна и Държавна  агенция за българите в чужбина предлагат на българските ученици от страната и чужбина да се включат в фестивала със продукти, участие в майсторски класове, уъркшоп или и двете.  Фестивалът е без такса участие.

 Фестивалът за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“- 2021 очаква заявки за участие до 10 юни, за да може, в началото на месец юли, да създаде един истински празник на ума, визията и сетивата. 

През 2021 година „Арлекин“ чества своето 10-то юбилейно издание, като по този повод организаторите са подготвили нестандартни нови категории и изключително интересно присъствие на лектори, ментори  и участници. Единственият фестивал, който съчетава в конкурсната си програма медия, кино, фотография и  музика, тази година ще обърне специално внимание на популярните сред младите хора уеб сериали.  На интерес се радва и друга една нова активност в състезателната част на фестивала: избирането на най-добра мултимедия, създадена по време на учебния процес през годината.

„Арлекин“ 2021 ще се проведе от 30 юни до 3 юли във Варна. Всеки един от фаворитите в отделните категории ще получи емблематичната призова статуетка на фестивала, а публиката винаги очаква с интерес и присъждането на двете специални награда на форума: наградата на името на проф. Хачо Бояджиев,  който е сред основателите на фестивала   и тази на името на журналиста  Петя Петрова , която е достоен пример за младите хора  (награда е за екология  и социална отговорност) 

   Организаторите на фестивала предлагат настаняване – нощувка във ВВМУ“Н.Й.Вапцаров“ Варна на цена 15 лв на легло и кетеринг на блок маса  включващ закуска, обад и вечера за 24 лева на човек.

Екипът на Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ се обръща към вас с молба за разпостраните регламента и програмата на фестивала, за да може да достигне до по-голям брой ученици в страната.

Програма тук ⇒⇒⇒

Регламент тук ⇒⇒⇒