Конкурс „Шарено петле“ 2021

Предстои провеждането на третото издание на Петия национален конкурс за детска рисунка, скулптура, приложно изкуство, фотография и литература ”ШАРЕНО ПЕТЛЕ“, който се организира от Общински детски комплекс гр. Средец, със съдействието на Община Средец и РУО- Бургас. Темата, по която тази година участниците ще работят е ”Багрите на Странджа”. За целта е разработен статут и регламет, в който се предвижда конкурсът да премине в два творчески модула — изкуство и литература.

В течение на няколко години конкурса „Шарено петле” дава възможност на стотици деца от цялата страна да разгърнат своя творчески потенциал в различни жанрови форми, като живопис, скулптура, фотография и др. Именно възможността за себеизразяване чрез любима творческа дейност е най-ценната награда за участниците в конкурса, наред с грамотите и призовете за първите места.

В предходните издания на конкурса участваха деца и ученици, представители на детски градини, училища, ЦПЛР, читалища и арт-школи от 15 области на страната от 4 до 14-годишна възраст.

 Статут и регламент на конкурса.