Х-то издание на състезанието „Аз мога – тук и сега” по ИТ, информатика и визуални изкуства за ученици от VII до XII клас.

В град Девин ще се проведе Х-то издание на състезанието „Аз мога – тук и сега” по ИТ, информатика и визуални изкуства за ученици от VII до XII клас съвместно с Американски университет в България, ТУ-София, ПУ „П. Хилендарски” – Пловдив и РУО – Смолян.

Направленията, в които учениците се състезават са: ”Презентация”, ”Видеоклипове”, ”Графичен дизайн”, ”Редизайн на уеб-сайтове с Photoshop”, ”Фотография”, ”Програмиране” и ”Frontend Development”..

Състезанието е единственото по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място по време на състезателния ден. Учениците се изправят пред истинско предизвикателство в силно конкурентни условия за да демонстрират уменията си за работа с компютърно базирани технологии и да реализират проекти от творчески характер.

За участието си в състезанието учениците, ръководителите и/или придружаващите ги НЕ заплащат такса за правоучастие! Всички материали, както и лекции/дискусии и т.н. са абсолютно безплатни.

Традиция в рамките на състезанието е да се изнасят както технически, така и мотивиращи лекции от професионалисти, изявени експерти в състезателните области и успяващи, млади българи – тук и сега в България! Както и специализирани беседи/дискусии с учителите придружаващи учениците.

Регионално управление на образованието – Смолян подкрепя инициативата на организаторите.

За допълнителна информация, регламент и условия, както и регистрация в официалния уеб-сайт: www.AZ-MOGA.bg и на тел. 089 / 242-6666

Срок за заявка за участие от 10 до 25 май 2021 година в сайта на състезанието www.az-moga.bg