Уебинар за ЕФЕКТИВНА РАБОТА С РОДИТЕЛИТЕ в ДГ и училище: Добри Практики, Тестове, Тренинги на АППО

Уебинарът ЕФЕКТИВНА РАБОТА С РОДИТЕЛИТЕ в ДГ и училище: Добри Практики, Тестове, Тренинги

ще се проведе онлайн в платформата за видеообучения Zoom на 10-11.02.2021 г. от 18 ч.:

В този 2-ри уебинар от Зимната Академия за Практическа Психология в Образованието (на фондация Човек Плюс, секция „Психология в Образованието” на Др-вото на Психолозите и партньори) ще бъдат представени изследвания за ролята и мястото в образованието на родителите и семейството, какви са основните подходи и модели за партниране между ДГ и училищата с родителитеЩе бъдат представени голям брой доказано ефективни форми за това, пакет от 8 методики за оценяване на родителството и родителите, както и кои са основните направления, школи и конкретни форми за родителски тренинги.  Темата на уебинара е особено актуална в контекста на използваното вече месец дистанционно обучение задействано от глобалната пандемия с корнавируса, в което родителите имат активна роля. Уебинарът е предназначен за учители и класни ръководители, психолози, педагогически съветници, логопеди и ресурсни учитеи, образователни ръководители, родители и всички, които се интересуват от тази много важна тема, която е ключова за успешността в образованието, работата и живота като цяло.

За включване в уебинара, който ще се провежда в Zoom в две вечери по 4 уч.ч. с начало в 18 ч. е необходимо да се подаде заявка за участие и получаване на линковете за включване в уебинара. Повече подробности за съдържанието на уебинара и таксата за включване в него може да се изтегли оттук –  https://dox.abv.bg/download?id=7697ced247. Заявката се изпраща на имейл chovek_plus@abv.bg. Обучението е одобрено от МОН и носи 1 квалификационен кредит.

Другите 33 уебинара и 22 тематични пакети с тестове, които могат да се изберат и заявят, са в следния файл https://dox.abv.bg/download?id=f80b34a499 . 

Следващият 3-ти уебинар от Зимната Академия за ППО е на 17 и 18 февруари с тема „Хиперактивност и невнимание при подрастващите (СДВХ) – Комплексен Био-Психо-Социален подход към оценяването и справянето”.