БНТ ще излъчва поредица видео уроци за подготовка за външното оценяване и матурите

Българската национална телевизия и Министерството на образованието стартират съвместна програма за учениците, на които им предстоят матури. Двете поредици – „На фокус 7. клас“ и „Матурата на фокус“, ще подпомагат обучението на учениците в 7 и 12 клас.
Видеата от поредицата „На фокус 7. клас“ ще подпомогнат седмокласниците за Националното външно оценяване по български език и литература и по математика. Те ще се излъчват в понеделник и вторник от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повторение в събота от 8:00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17:30 ч.
В поредицата за зрелостниците ще се разглеждат теми като – езикови правила, ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои, илюстрирани с примери и задачи. Поредицата „Матурата на фокус“ ще се излъчва в сряда и четвъртък от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повторение в неделя, от 8:00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17:30 ч.
Двете поредици са част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира с подкрепата на Министерството на образованието и науката в началото на дистанционното обучение през пролетта на миналата година. До момента по програмата са излъчени 517 видео урока, всичките от които са достъпни на сайта на БНТ.