Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“.

За трета поредна година Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще връчи Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“.
Отличителният знак се връчва за постижения в четири категории:
1. Устойчиво развитие
2. Успешна промяна
3. Значима иновация
4. Значимо партньорство.
За отличието могат да кандидатстват или бъдат номинирани общини, юридически лица, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа и читалища.
Всеки кандидат може да кандидатства или да бъде номиниран само в една категория. Може да участвате в конкурса, като изпратите формуляр (съответно за кандидатстване или за номиниране), съдържащ данни за номинираната организация/институция, както и мотивите за номинацията. Формулярите са достъпни на сайта на Държавната агенция за закрила на детето – https://sacp.government.bg . Към формуляра следва да бъдат представени и доказателства, удостоверяващи постиженията на кандидата – сертификати, снимки, видеоматериали, анализи, препоръки, отзиви и други подходящи документи, доказващи ефективността и устойчивостта на постигнатото въздействие.
Формулярите и съпътстващите документи следва да бъдат изпратени на sacp@sacp.government.bg до 10 ноември 2020 г.
Наградите ще бъдат определени от комисия, ръководена от Председателя на ДАЗД. В комисията ще участват представители на Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.
Наградите се определят в съответствие с предварително разработени критерии по отделните категории. Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ ще бъде връчен на специална церемония, за която ще получите допълнително покана.
Регламент на конкурса тук
Формуляр за кандидатстване тук
Формуляр за номиниране тук