Информационна кампания за защита на интелектуалната собственост „IP: Why should I be bothered“

Информационната кампания за защита на интелектуалната собственост „IP: Why should I be bothered“ е подкрепена от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO).

Кампанията е насочена към младежи на възраст от 15 до 24 г. в България, Испания и Португалия и показва стойността на творческите постижения и интелектуалната собственост за изобретателите и артистите. Тя насочва внимание към ключови въпроси като  защо е важно да изградим съзнателна представа за използването на незаконни източници и как използването на фалшификати нарушава правата на интелектуална собственост и защо пречи на развитието на иновациите.

Как да се включите:

  • Предизвикателството #IPHatChallenge

Подкрепете творчеството, като се превърнете в творец!

Ако и вие вярвате, че правата на творците трябва да се спазват, приемете предизвикатеството като публикувате в социалните мрежи своя снимка или кратко видео с оригинална шапка с #IPHatChallenge и предизвикaйте своите приятели.

http://ipwhy.europe.bg/en/#ip_challenge

  • Kреативен Конкурс за лого на компанията на бъдещето

За младежи на възраст от 15 до 24 г.

Измислете Вашата компания на бъдещето и разкажете с какво ще се занимава, как ще се казва, създайте й лого за да бъде уникална.

Участвайте като качте снимка с логото на вашата компания на страницата във Facebook  @IPwhybother. Очакват ви страхотни награди!

Пълни правила на конкурса: http://ipwhy.europe.bg/bg#ip_game

  • Инфографики, разкриващи историята на интелектуалната собственост

Разгледайте интерактивни инфографики разкриващи факти, събития и числа за авторските права в литературата, музиката, изобразителните изкуства, сценичните изкуства и видео игрите – http://ipwhy.europe.bg/en/#ip_infographic

Какво още предстои?

Видео: Какво е интелектуална собственост? Защо се прави? Как става? В това видео ще откриете същината, стойността и метода за защита на интелектуалната собственост.

Виртуални Инфо-щандове на 3 младежки събития – в България, Испания и Португалия.

Контакти:

Facebook: https://www.facebook.com/IPWhyBother

Instagram: https://www.instagram.com/ipwhybother

Youtube: @ipwhybother

Web: http://ipwhy.europe.bg