Digital KidZ STEM Клуб – Образователна програма за децата на бъдещето

Във връзка с Наредбата за приобщаващо образование, регламентираща финансирането на занимания по интереси през учебната 2019-2020 г., имаме удоволствието да представим на Вашето внимание Фондация „Дигиталните деца“ – опитен и сигурен партньор в дигиталната трансформация на образованието от 2014 г. насам. През 2016 г., Фондацията получава отличие за “Социална кампания” на Forbes България, а през 2017 г. президентът Румен Радев я отличава като един от „Проектите с висок обществен принос в областта на компютърните науки“.

DigitalKidZ STEM Club е инициатива на Фондация „Дигиталните деца“  и представлява иновативна образователна програма, одобрена и лицензирана от Министерство на Образованието. Съобразена е изцяло с когнитивното и емоционално развитие на деца между 7 и 12 години. Програмата предлага всичко, от което се нуждаете, за да предоставите на Вашите ученици и учители най-увлекталеното и продуктивно STEM учебно преживяване.

В DigitalKidZ STEM Club залагаме на това техническите умения за програмиране да бъдат развивани паралелно с човешките взаимоотношения. Програмата за извънкласни занимания развива комуникационните умения и емоционалната интелигентност. Изгражда още социални и лидерски умения, гъвкавост, дигитална и медийна грамотност – всички основни ключови компетенции на 21-ви век. Използва съвременните образователни методологии и опита на финландската образователна система, която поставя детето в центъра на учебния процес. DigitalKidZ STEM Club предлага обучителна програма за извънкласни занимания, одобрена от финландското посолство, а учителите от избраните училища ще бъдат обучени от финландски експерти. Те ще получат достъп до обучителна виртуална платформа с всички необходими обучителни материали, както и възможност за участие на отличилите се ученици в международното състезание по програмиране. Част от ръководителите на извънкласни занимания ще имат възможност да участват във визита във Финландия за обмен на добри образователни практики.

През 2018 г. успешно тествахме програмата сред 1500 деца на възраст 8-16 години и 19 преподаватели в 7 големи български града. Ето и мнението на един от взелите участие учители от гр. София – „Благодарение на възможността, която ни предостави Фондация „Дигиталните деца“, учениците доказано постигнаха високи резултати, свързани със създаване на компютърни умения чрез нов модел на образователна методология“.

Фондацията е лицензирана обучителна организация към Министерството на образованието и науката и предлага квалификационни кредити на учителите, които ще бъдат обучени за водене на извънкласни занимания по нашата STEM програма.

Повече информация за обучителната ни програма и как можем да си партнираме ще намерите тук-> DigitalKidZ STEM Club  или на нашия официален сайт-> http://digitalkidz.eu/