Интерактивна ЛЯТНА АКАДЕМИЯ за ПРАКТИЧЕСКА психология

Интерактивната ЛЯТНА АКАДЕМИЯ за ПРАКТИЧЕСКА ПСИХОЛОГИЯ е отворена и подходяща за всички психолози, педагигически съветници, учители, възпитатели, администратори, ресурсни учители, логопеди, клинични психолози, трудово-организационни и УЧР психолози, социални работници и др., както и студенти и дори родители, които имат желание и възможност да отделят няколко часа или дни през летните месеци за своето професионално и лично развитие.

Лятната Академия има за цел да съдейства на колегите да доразвият и осъвременят своите знания и умения по посока на по-ефективна работа с децата и юношите, както и с групите и организациите в и с които работят. Програмата на Лятната Академи е без аналог, и като съдържание, и като формат, и като обхват, както в следдипломната квалификация у нас, така и във висшето образование. Тя включва няколко формáта:

– 16 часови уебинари (от които 8 уч.ч.. онлайн присъствени), по 33 одобрени от МОН обучения, носещи квалификационни кредити

– 4-часови уебинари по актуални и полезни за колегите теми, които са безплатни

– дистанционно обучение по 19 пакета с общо над 170 психологически теста

– индивидуални консултации и супервизия на желаещи това колеги – лично или онлайн

– възможност за практически стаж за студенти – лично за тези от София и онлайн за останалите)

– представяне в социалните мрежи на кратки информации за световно известни психолози родени в периода на Лятната Академия (21-06-22.09)

– възможни са и други форми по взаимно договаряне (напр. за юли са планирани фирмени тренинги)

Интерактивната Лятна Академия се организира от екип от фондация Човек Плюс, Институт Ре-Генезис съвместно със Секция „Психология в Образованието” на Дружеството на Психолозите в България (ДПБ) и Академията за Практическа Психология в Образованието (АППО). Всички те са членове на ДПБ и на Регистъра на психолозите в Р.България, признат от EFPA и имат значителен практически опит в областта на психологията изобщо и в тази на образованието, в частност.

Приложено ви предоставяме:

– Word файл, в който са дадени детайли за нашата интерактивна Лятна Академия за Практическа Психология и включването в нея – изтегли оттук – https://dox.abv.bg/download?id=8e75dad7ff.

– Excel файл, в който са темите на 33-те обучения и 19-те пакета с 170-те теста, от които можете да изберете тези, в които желаете да се включите и след като ги отбележите ни изпратете обратно попълнения Excel файл не по-късно от 30.06.2019 г. – изтеглете оттук – https://dox.abv.bg/download?id=63769bf226. На 1 юли ще ви изпратим темите на нашите обучения и други форми на работа на Лятната Академия за месец юли, според това кои теми са получили повече избори от потенциални участници в тях. Същото ще направим на 1.08. и 1.09.

Уебинарите носещи квалиф.кредити ще се провеждат два пъти седмично – в понеделник и вторник и в четвъртък и петък – от 18 ч. до 21:40 ч. – т.е. в по 2 вечери с общо 8 присъствени онлайн уч.часа по 40 мин. + почивки от по 20 мин. между тях’, след което, за издаване на кредити има допълнителни дистанционни няколко часа, според Наредба 12 на МОН.

Безплатните уебинари ще се провеждат всяка сряда от 18 до 21:40 ч.. Ако колегите желаят могат да им бъдат издадени сертификати за участие в тези по-кратки обучения

Индивидуалните професионални консултации, супервизиите, студентския стаж (лично или онлайн) могат да се провеждат в работните дни между 10 и 16 ч.

Ежеседмично ще осъществяваме в социалните мрежи (основно ФБ) кратки информации за световно известни психолози родени на съответния ден в рамките на провежданата Лятна Академия (21.06-22.09.). На колеги, които проявяват интерес към даден психолог бихме могли да им изпратим линкове към техни работи. Напр. днес, 21 юни, представяме кратка информация (във вид на хиперлинкове) за Арнолд Гезел (1880-1961) един от най-видните детски психолози на 20 в., родоначалник на т.н. „матурационистко“ направление към детското развитие – виж тук – https://dox.abv.bg/download?id=c206e1e9a0

По-конкретно, през седмицата 24-30.06.2019 г. ще се проведат следните 3 уебинара от ИЛА:

– на 24-25.06. – «Резилиънсът (психична устойчивост към трудности): Подходи, Оценяване, Стимулиране»

– на 26.06. – „Практическа психология за Учители: 1-ва част“ (безплатен уебинар)

– на 27-28.06. – „Оценяване и стимулиране на Творчеството (креативност, училищна с-ма за надарените, иновативност на преподавателите) в клас и в училище

Темите на уебинарите през юли ще обявим на 1.07. според броя избрани модули и участници през юли.

Надяваме, се и през летните месеци да сме полезни на всеки колега, който има време и желание да се включи в нашата Интерактивна Лятна Академия за Практическа Психология и да надгради своите знания и умения, както и да получи кредити, при това по-един удобен начин – у дома ви или на друго избрано от вас място с интернет връзка с нас.

За Информация и Записване: имейл: akademia_ppo@abv.bg