Особености на обществените поръчки при използване на централизирана електронна платформа.

Особености на обществените поръчки при използване на централизирана електронна платформа, в сила от 01.11.2019 г. Актуални въпроси на ЗОП и ППЗОП. Методология и практика на Агенцията по обществени поръчки

25 и 2юни 2019 г.  (16 уч. часа)

гр. София, хотел ХЕМУС ****

Лектори:

Мариана Кацарова- юрист, експерт обществени поръчки, 2000- 2005 г. АДФИ; 2005- 2016 г. Сметна палата и

Борислав Цветанов– юрист, експерт по обществени поръчки; 2006- 2015 г. КУИППД/ КОНПИ; 2015- 2017 г. Дирекор на дирекция „Правно и административно обслужване” в общинска администрация; 2017- 2018 г. МРРБ; 2018- 2019 г. АОП

На семинара ще научите за:

  • Особености при изчисляване на прогнозна стойност на обществена поръчка – пазарни проучвания и консултации. Разделяне на обществени поръчки – промени в забраната по чл. 21, ал.15 от ЗОП и последици.
  • Обособени позиции: приложното поле на мотивите за липса на обособени позиции;прилагане на чл. 21, ал. 6 от ЗОП; особености при възлагане чрез електронната платформа.Обстоятелствата за личното състояние на кандидатите/участниците: изменения в чл. 54, ал.1 и чл. 55, ал.1 от ЗОП; задължени лица; доказване на обстоятелствата преди сключване на договор.
  • Критерии за подбор и документите за доказване на съответствие с тях. Използване на трети лица и подизпълнители.
  • Оценяване на офертите в съответствие с чл. 70 от ЗОП и чл. 33 от ППЗОП.
  • Срокове за подаване на оферти и за валидност на офертите. Съдържание на образците към документацията за обществена поръчка.
  • Обявяване на обществените поръчки чрез електронната платформа.
  • Искане и даване на разяснения – използване на електронната платформа. Оферти – окомплектоване и подаване чрез електронната платформа.
  • Комисия за разглеждане, оценка и класиране на офертите – промени в работата на комисията при действието на електронната платформа.
  • Връчване на решенията на възложителя чрез електронната платформа. Сключване на договор за обществена поръчка. Електронно фактуриране.Възлагане на обществени поръчки чрез събиране на оферти с обява – особености при възлагане чрез електронната платформа.
  • Изменение на договор за обществена поръчка и рамково споразумение. Външен предварителен контрол осъществяван от АОП. Често срещани нарушения на законодателството констатирани при контролната функция на АОП. Нови административно наказателни разпоредби. Практически въпроси с които се сблъскват възложителите в процеса на възлагане на поръчки. Подбрана практика на КЗК и ВАС.

ПРОГРАМАТА НА СЕМИНАРА:
http://tbm-bg.com/obuchenia/270

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ:
http://tbm-bg.com/zapisvane

Такса за участие: 330 лв. (без вкл. ДДС)

Отстъпки: При записване на втори и всеки следващ участник от организация- 5% отстъпка.

Цената включва: лекции, учебни материали, нормативната уредба на ЗОП и ППЗОП,  2 обяда в ресторанта на хотела, 4 кафе- паузи и сертификат за участие в семинара.

Краен срок за записване и плащане на таксата за участие- 21 юни 2019 г., или до изчерпване на местата в залата!!!

Начин на плащане: по банков път
Банка: ПРОКРЕДИТБАНК АД
Сметка: BG 29PRCB92301034794514