Пътят за кандидатстване за работа в Европейския съюз

Пътят за кандидатстване за работа в Европейския съюз

2 юни 2019 г. (неделя), 10.00 – 17.15 часа

София, зала КИТОВ ЦЕНТЪРул. „Люлин планина” № 33а
Лектор: 
Мими Йотова, юрист, експерт по европейска интеграция

Китов център организира този курс във връзка с очакваните конкурси на EPSO за работа в ЕС, които се отварят за кандидатстване от м.май 2019 г.

Лекторът на курса Мими Йотова е автор на единствения български интензивен курс за подготовка на българските граждани за конкурсите на EPSO и обучител в множеството проведени по тази тематика обучения в периода 2004-2019 г. Голяма част от нейните курсисти са преминали успешно през европейските конкурси и работят в различни структури на ЕС.

Целта на курса е да предостави полезна и детайлна практическа информация за пътя на кандидатстване за работа в ЕС и да подготви българските кандидати за успешно представяне в провежданите за целта конкурси на EPSO (Европейската служба за подбор на персонала в ЕС).

Курсът е предназначен и достъпен за всеки амбициозен български гражданин, който търси възходяща кариерна реализация, добри условия на живот и високо платена работа в една от най-престижните международни организации в света – Европейският съюз.

Тематиката на курса включва следните основни въпроси:

  • Пътят на кандидатстване за работа в ЕС.
  • Видове позиции в европейската публична администрация.
  • Източници на обяви за европейските конкурси за работа в ЕС.
  • Регистрация за участие в обявените конкурси.
  • Специфика на методиката на конкурсните процедури на EPSO.
  • Новите конкурсни процедури за администратори 2019.
  • Основни фази и видове изпити в европейските конкурси.

В курса ще се обърне специално внимание върху предстоящите нови конкурси на EPSOза администратори: Administrators in the field of Audit, Graduate Administrators!

Методиката на курса е изцяло с практическа насоченост: курсът включва симулации и анализ на реалните изпитни тестове с оглед на изграждането на необходимите тактики и умения за успешно представяне в европейските конкурси.

Цена 204 лв.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

РЕГИСТРАЦИЯ