Ние сме НАТО и помагаме при бедствия и пожари

По случай навършването на 70 години от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) и 15-годишнината от членството на Република България в нея, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” — МВР в партньорство с Министерство на външните работи организира конкурс за детска рисунка на тема: „Ние сме НАТО и помагаме при бедствия и пожари“. Чрез конкурса се цели да се покаже на учениците, че НАТО, освен военна, има и хуманитарна роля, нарастваща все повече в условията на глобализация и зачестяването на мащабни бедствия и пожари, както и да възпита съпричастност към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

Конкурсът ще се проведе от 15-ти април до 15-ти август 2019 г., като през посочения период рисунките трябва да бъдат изпращани на адрес: гр. София, ул. „Пиротска” 171 А, ГДПБЗН — МВР (или до съответната Регионална дирекция).

Журирането на рисунките и обявяването на победителите ще се извърши до 15-ти септември 2019 г. Оценяването на изпратените за участие в конкурса рисунки ще бъде от минимум тричленно жури, с участието на представители на организаторите, специалисти в областта на изобразителното изкуство и други. Класиралите се на първите З места автори ще получат грамоти и предметни награди. По преценка на журито могат да се присъждат допълнителни и поощрителни награди. Условия за участие:

възраст на учениците — от 12 до 16 г. включително; -техника на рисуване — по избор на участника; – размер на рисунката — минимум 35х50 ст (без да е рамкирана или паспартирана); -информация за рисунката — всяка рисунка трябва да бъде придружена с кратко описание на отделен лист; -информация за автора — всяка рисунка трябва да бъде придружена с имената на автора, възраст, име и адрес на училището, имена на педагогическия ръководител, телефон за връзка; – авторски права — всички автори се съгласяват да преотстъпят на ГДПБЗН — МВР неизключителните права за разпространение и публично показване на изпратените рисунки. С участието си декларират съгласие произведенията им да се използват за организиране на изложби, да ги популяризират в печата и електронните медии, да ги предоставят за изработване

на обучителни, комуникативни и други графични материали, участие в международни срещи и др., категорично с некомерсиални цели и съобразено с изискванията на Закона за авторското право. Изпратените от авторите за участие рисунки не подлежат на връщане

  • лични данни — участниците попълват декларация за съгласие за обработването на личните им данни по образец, която се изпраща до организаторите заедно с рисунката. Личните данни на участниците ще бъдат използвани единствено и само за целите на конкурса.

Декларации за съгласие за обработването на личните данни на участниците в конкурса от тук