XV Национална олимпиада по география и икономика

XV Национална олимпиада по география и икономика,

12 – 14 април 2019 година, гр. Видин.

 

От 12 до 14 април 2019 г. в гр. Видин ще се проведе националният кръг на  XV Национална олимпиада по география и икономика. Организатори на събитието са Министерството на образованието и науката и Регионално управление на образованието – Видин, при домакинство на Основно училище „Любен Каравелов“, град Видин.

Олимпиадата се организира с подкрепата на Община Видин и образователните и културни институции в гр. Видин.

За три дни в гр. Видин ще си дадат среща най-талантливите и най-знаещи млади географи от Република България. В олимпиадата ще вземат участие 90 ученици, обособени в три възрастови групи: VII, VIII-IX и X-XII клас. Те ще се съревновават в три кръга и ще излъчат най-добрите, които ще влязат в състава на националния отбор за участие в Международната олимпиада по география, която през 2019 г. ще се проведе в китайския мегаполис Хонконг.

За дните на олимпиадата гостоприемен Видин ще посрещне над 200 участници, ръководители, академични преподаватели, експерти и гости от цялата страна. Водени не само от амбицията за достойно представяне, но и от нагласата за пътешестване и опознаване на нови места от нашата страна. Всички те ще имат възможността да се докоснат до забележителностите на старопрестолен Видин и да узнаят повече за неговата 23-вековна история.

  • програма на олимпиадата от тук