„Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” обяви през ноември 2018 година VІ национален литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”.

промени, които е важно да бъдат огласени:

Първата награда няма да бъде парична, а както в предходните две издания ще е участие в едноседмичен международен конгрес за млади лидери в експерименталното училище Хакфар Аярок, Израел.

Втора и трета награда са без промяна – 300 и 200 лева. Център „Алеф” е подготвил множество поощрителни награди и други изненади.

Втората промяна е удължаването на срока за получаване на конкурсните творби. Учениците могат да ни изпращат своите разкази до 30 март 2019 година, придружени с информация за авторите и данни за контакт.

Тържествената церемония по награждаване на най-добрите автори ще се проведе в началото на месец май в Бургас. В нея на разноски на организаторите ще участват 15 номинирани от журито автори. От тях ще се излъчат призьорите – носители на първа, втора и трета награда.  За точната дата ще ви  уведомим своевременно.

Припомняме, че темата на шестия литературен конкурс е ДА ОБИЧАШ, ВЪПРЕКИ…  Младите автори трябва да разкажат истории за любов, приятелство, разбирателство, взаимопомощ и саможертва между българи и евреи. Герои могат да бъдат реални личности или сюжети, които се основават на действителен случай. Задачата пред младите творци е на основата на познанията си за историческата реалност да разкажат своя история, сътворена от въображение и умение да си служат с литературния език.

Във виртуалната библиотека на сайта на Център „Алеф„ е поместена богата библиография и филмография, както и публикации за реални съдби и ситуации от историята, които са в помощ на учениците.

Очакваме ученическите творби на електронна поща center.alef@gmail.com  или на адрес:  Бургас 8000 пл. Баба Ганка 4 ет. 4. Център Алеф.